Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Game Of Thrones Season 7 Episode 4 LEAK - Κίνδυνος από την Online προβολή και όχι μόνο





Το Game Of Thrones υπέστη ακόμα μία καταστροφική διαρροή.

Το τέταρτο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς της HBO διέρρευσε πριν την Κυριακάτικη προβολή από την Τετάρτη το βράδυ.

Το 4 επεισόδιο της 7ης σαιζόν με τον τίτλο "The Spoils Of War -Τα λάφυρα του πολέμου" εμφανίστηκε πρώτα στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

Αν και οι σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν άμεσα και οι σχετικές συζητήσεις διαγράφηκαν η ζημιά είχε γίνει. 

Αρκετοί επίσης διαδικτυακοί ιστότοποι πρόσφεραν την δυνατότητα να δει κάποιος το επεισόδιο online.

Λίγο αργότερα το επεισόδιο κυκλοφόρησε και σε σελίδες διαμοιρασμού torrents

H online προβολή μιας σειράς και μάλιστα πριν καν μεταδοθεί φυσικά και είναι παράνομη. Επίσης όμως μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον υπολογιστή σας, το Smartphone, Tablet και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Internet (πλέον και οι Smart TV με λογισμικό Smart Web OS μπορούν να μολυνθούν)

H ΗΒΟ ανίχνευσε τις δικτυακές διευθύνσεις αρκετών από όσους κατέβασαν το επεισόδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους απέστειλε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποιώντας τους για τις νομικές συνέπειες από αυτή την δραστηριότητα αλλά και για την ύπαρξη ιών.

Κυβερνοεγκληματίες έχουν και στο παρελθόν εκμεταλλευτεί την δημοφιλία του Game of Thrones για να μεταδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Με το ξεκίνημα της 6 σαιζόν κακόβουλο λογισμικό είχε εμφανιστεί σε πολλές σελίδες διαμοιρασμού torrents για να συμπέσει με την αύξηση των χρηστών που έψαχναν για να κατεβάσουν επεισόδια του Game Of Thrones.

Μία πλαστή διαφήμιση εμφανιζόταν με αναδυόμενο παράθυρο στο παρασκήνιο (pop under) που χωρίς να καταλάβει κανείς το οτιδήποτε έκανε ανακατεύθυνση σε άλλες σελίδες με στόχο να τους μολύνει με το Cerber ransomware (κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει τα αρχεία και ζητάει λύτρα). 



Η Malwarebytes εντόπισε την απειλή και εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μέσω από ευάλωτα πρόσθετα στον browser του χρήστη σιωπηλά γινόταν εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη.

Οι διαφημίσεις μπορούν να έχουν αλλάξει αυτή την στιγμή τρόπο εμφάνισης αλλά η απειλή παραμένει.

Αυτό που κάνει το κακόβουλο λογισμικό τόσο επικίνδυνο είναι ότι μπορεί κανείς να μολυνθεί χωρίς να κάνει κλικ πουθενά.

Ο ιός εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες συστημάτων όπως μη ενημερωμένες εκδόσεις των Windows του Flash Player κλπ. καθώς και όσους δεν χρησιμοποιούν στον browser του ένα ad blocker η script blocker.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ESET, Mark James δήλωσε: "Οι περισσότεροι χρήστες συνδέουν την μόλυνση με την επίσκεψη σε κάποια ιστοσελίδα αναμφιβόλου ασφάλειας η νομιμότητας και κατεβάζοντας από εκεί κάποιο αρχείο η σερφάροντας και κάνοντας κλικ σε διαφημίσεις οι μολυσμένα αρχεία. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι ο υπολογιστής τους μολύνεται χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα κλικ και μετά αναρωτιούνται πώς συνέβη αυτό.

Μια παρόμοια επιδημία κακόβουλου λογισμικού ξεκίνησε και όταν είχε διαρρεύσει το πρώτο επεισόδιο της σαιζόν 3 σε σελίδες διαμοιρασμού torrents.

Συνίσταται γενικά αποφυγή προβολής ταινιών η σειρών online και ένα κανονικό antivirus (όχι δωρεάν έκδοση) μαζί με σύγχρονη και ενημερωμένη έκδοση των Windows αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις