Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Google και Microsoft εναντίον της πειρατείας!










Η Google συμφώνησε να συνεργαστεί με τη Microsoft, για να βάλουν ένα τέλος στις ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο που εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησής τους.

Τόσο η μηχανή αναζήτησης της Google όσο και το Bing της Microsoft αναμένεται να υποβαθμίσουν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων για τις σελίδες που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο στη Μεγάλη Βρετανία έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Τα τελευταία χρόνια η Google έχει κάνει πολλές συζητήσεις με πολλές οργανώσεις για τα πνευματικά δικαιώματα για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα το η διανομή του πειρατικού περιεχομένου μίας και όλο και περισσότεροι χρήστες βρίσκουν λύση στο Internet για να κατεβάσουν μουσική, ταινίες, e-books, δωρεάν και φυσικά παράνομα.
Γι’ αυτό το λόγο το περιεχόμενο αυτό θα πρέπει να παρουσιάζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων με συνδέσμους που παραπέμπουν σε νόμιμες ιστοσελίδες και υπηρεσίες και όχι σε διαδικτυακούς τόπους με πειρατικό περιεχόμενο

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα στο 2017 έρχεται το νέο Windows 10 Update της Microsoft





Το Windows 10 Redstone 3 Update αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά από το Windows 10 Creators Update.

To Windows 10 Creators Update υπολογίζεται ότι θα κάνει την εμφάνισή του εντός του Απριλίου 2017, ενώ στα τέλη του έτους αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το Windows 10 Redstone 3 Update, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία διάθεσής του στο κοινό. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι προετοιμάζεται για τη διάθεση του νέου update σε μία παρουσίαση στην Αυστραλία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνεται στο νέο update του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Το betanews.com αναφέρει ότι μέσα στο Windows 10 Redstone 3 Update θα υπάρχουν στοιχεία σχεδιασμού με βάση τη φιλοσοφία του Project Neon, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά. Η έναρξη των δοκιμών των όσων θα προσφέρει το Windows 10 Redstone 3 Update αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη διάθεση του Windows 10 Creators Update στο κοινό, δηλαδή στις αρχές της άνοιξης.

Τα Windows 10 ξεκίνησαν να είναι διαθέσιμα στο κοινό τον Ιούλιο του 2015 και το πρώτο πακέτο αναβάθμισης ήρθε τον Νοέμβριο του 2015, με το όνομα November Update. To Anniversary Update έκανε την εμφάνισή του τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, ενώ το Windows 10 Creators Update θα είναι το τρίτο πακέτο αναβάθμισης στη σειρά. Tο Windows 10 Redstone 3 θα είναι το τέταρτο Update του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε πώς θα εντοπίσετε τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο

 
 
 
 
Το θέμα αυτό πήρε διαστάσεις κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον περασμένο μήνα,όταν ξέσπασε σάλος σχετικά με τις αναληθείς ή παραπλανητικές ειδήσεις που αναρτώνται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Facebook και το Twitter

Ψευδείς ειδήσεις

Αυτές είναι οι πιο εύκολες να εντοπιστούν, αφού συνήθως προέρχονται από ψεύτικες ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να φαίνονται σαν αληθινές πηγές ειδήσεων. Σε αυτές τις ιστοσελίδες αναρτώνται συνήθως παραπλανητικές φωτογραφίες και τίτλοι, οι οποίοι σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικότητα. Φυσικά τις περισσότερες φορές δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Παραπλανητικές ειδήσεις

Αυτές είναι πολύ δυσκολότερο να εντοπιστούν καθώς συχνά, χρησιμοποιούν ως πυρήνα, μια αληθινή είδηση, όπως ένα γεγονός που συνέβη ή μια δήλωση κάποιου σημαντικού προσώπου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης είναι τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, τα οποία όμως δεν συμβαδίζουν με το κυρίως κείμενο.

Κομματικές ειδήσεις

Οι ειδήσεις αυτές αποτελούν ένα είδος παραπλανητικών νέων. Μπορεί να αποτελούν παραλλαγή μιας πραγματικής είδησης, ωστόσο τα γεγονότα που αναφέρονται παραποιούνται με σκοπό να ταιριάζουν με τα εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα.

«Ψαρωτικές» ειδήσεις
 

Τα συγκλονιστικά ή γεμάτα φανφάρες πρωτοσέλιδα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της κατηγορίας, αφού χρησιμοποιούνται προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη ώστε αυτός να κάνει κλικ στον σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγήσει στην ανάλογη ιστοσελίδα. Ορισμένες φορές όντως ο τίτλος συμβαδίζει με το κείμενο, ωστόσο τις περισσότερες φορές πρόκειται για προϊόν φαντασίας.

Σατιρικές ειδήσεις
 

Αυτή η κατηγορία αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση καθώς η σάτιρα δεν προσποιείται ότι είναι πραγματική, αλλά εξυπηρετεί έναν σκοπό, όπως σχολιασμό ή ψυχαγωγία. Ωστόσο, αν ο αναγνώστης δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη σάτιρα, θα μπορούσε να διαμοιραστεί την «είδηση» ως πραγματική.
Σε τελική ανάλυση ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι προσεκτικός με το τι διαβάζει και από πού προέρχεται αυτό που διαβάζει πριν σπεύσει να το διαμοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα πρέπει να αναζητά παραπάνω από μία πηγή προκειμένου να είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν αυτό που έχει διαβάσει πρόκειται για κάποιο πραγματικό γεγονός ή για φάρσα.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Υποχρεωτική από την 1 Φεβρουαρίου 2017 η πινακίδα για αποδοχή πληρωμής με κάρτα




Επανέρχεται με νέα επιστολή της προς τα μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και επιχειρηματικότητας για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Στη σχετική επιστολή που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα του εμπορικού Συλλόγου Αθήνας προτείνεται από την ΕΣΕΕ να αναρτηθούν έγκαιρα οι σχετικές πινακίδες ενημέρωσης των πελατών καθώς από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες.

Για τον Επαγγελματικό Λογαριασμό η ΕΣΕΕ επιμένει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά, να προστατευθεί από τις κατασχέσεις και να αποτελέσει τροφοδότη των υποχρεώσεων της επιχείρησης, από όπου θα καταβάλλονται οι οφειλές προς το δημόσιο, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι μισθοί των εργαζομένων, τα ενοίκια και όλες οι λοιπές υποχρεώσεις, η κάλυψη των οποίων κρατάει την επιχείρηση στην ζωή.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Η επιστολή

Επανερχόμενοι σε ένα θέμα, το οποίο ήδη σας έχουμε έγκαιρα επισημάνει, σας ενημερώνουμε εκ νέου για τα εξής:

Με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων - δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια. Απώτερος στόχος είναι η τροφοδότηση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων, μέσω στοιχείων που θα μεταβιβάζονται από τους παρόχους πληρωμών, δηλαδή -ως επί το πλείστον- τις τράπεζες.

Σε συνέχεια της ανωτέρω ρύθμισης, με την παρ. 3 του άρθρου 65 του ως άνω νόμου προβλέπονται μεταξύ άλλων ότι θα καθοριστούν, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι επιχειρηματίες που υποχρεωτικά θα δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής βάσει των κύριων ΚΑΔ, η προθεσμία συμμόρφωσής τους με την προμήθεια των μέσων, οι διαδικασίες και τα δεδομένα παρακολούθησης των τηρούμενων επαγγελματικών λογαριασμών στις τράπεζες, καθώς και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Η προβλεπόμενη ΚΥΑ που, δυνητικά και βάσει της εξουσιοδοτικής διάταξης, μπορεί να ορίσει ως υπόχρεες επιχειρήσεις αποδοχής καρτών όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν έχει ακόμη μέχρι σήμερα εκδοθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες. Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, συστήνουμε σε όλους τους επιχειρηματίες να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/65126/ypoxreotiki-apo-tin-tetarti-i-pinakida-gia-apodoxi-pliromis-me-karta 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να κλείσετε το Facebook που αφήσατε ανοικτό σε ξένο υπολογιστή




Δεν είναι διόλου ασυνήθιστο να κάνει κανείς login στο Facebook από τον υπολογιστή ενός τρίτου και να φύγει χωρίς να κάνει logout. Οι πιο απρόσεκτοι μάλιστα, συναινούν ακόμα και στην αποθήκευση του συνθηματικού τους στον browser ή στην προτροπή «να μείνω συνδεδεμένος» κατά το login.  Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή αυτό, αποκτά πρόσβαση και στα ιδιαίτερα μηνύματά σας (μέσω Messenger), και φυσικά σε ό,τι δεν έχει αναρτήσει ως δημόσιο, αλλά απευθυνόμενοι σε περιορισμένες ομάδες φίλων ή προσώπων. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχει τρόπος να κάνετε logout από απόσταση.

Αφού συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας στο Facebook, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (θα βρείτε τη σχετική επιλογή στην κυρίαρχη μπάρα επιλογών της υπηρεσίας στο επάνω μέρος της σελίδας, κάτω από το βελάκι).

Έπειτα, επιλέξτε Ασφάλεια από τη λίστα στο μενού αριστερά.

Αναζητήστε την ενότητα Από πού έχετε συνδεθεί.

Επιθεωρήστε τις ενεργές συνδέσεις και τερματίστε τη δραστηριότητα στις ανεπιθύμητες. Θα δείτε μια εκτίμηση της θέσης του συστήματος από την οποία έγινε η σύνδεση (με βάση της διεύθυνση IP του μηχανήματος) που μπορεί να αποδειχτεί αόριστη ("Αθήνα"). Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία που μαρτυρούν από πού έγινε η σύνδεση, αφού μπορείτε να δείτε την ημερομηνία, την ώρα, τον browser και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τη συσκευή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Σημειώστε ότι όταν τερματίζετε έτσι μια σύνδεση σε τρίτη συσκευή, ο χρήστης της συσκευής αυτής όταν επιχειρήσει να δει το λογαριασμό σας θα ενημερωθεί ότι έληξε η περίοδος σύνδεσης και θα κληθεί να δώσει τουλάχιστον το συνθηματικό σας.

Μετά απ'αυτό, μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν συνδέεται οποιοσδήποτε στο λογαριασμό σας από μη αναγνωρισμένη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Επιλέξτε Ασφάλεια, Ειδοποιήσεις Σύνδεσης σε e-mail ή/και κινητό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις