Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τέσσερις κατηγορούμενοι για την υποκλοπή 1 δισ. λογαριασμών στο Yahoo




Τέσσερα άτομα πρόκειται σύντομα να παραπεμφθούν σε δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους στην υποκλοπή στοιχείων ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών στο Yahoo, μεταδίδει το αμερικανικό Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στη σύλληψη ενός προσώπου στον Καναδά. Τρεις ακόμα άνθρωποι, κάτοικοι Ρωσίας, φέρονται να εμπλέκονται στο ιστορικό χάκινγκ.

Η Yahoo έχει παραδεχτεί πως τον Αύγουστο του 2013 κάποιοι απέκτησαν πρόσβαση σε 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών των υπηρεσιών της. Το Δεκέμβριο του 2016, η εταιρεία δήλωσε ότι εκλάπησαν ονόματα, password, τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις, αλλά όχι τραπεζικής φύσης δεδομένα. Θεωρούσε δε, ότι η παραβίαση αυτή πέρασε απαρατήρητη, και έγινε από διαφορετικά πρόσωπα από εκείνα που φέρουν την ευθύνη για προηγούμενη παραβίαση που είχε γνωστή το Σεπτέμβριο.

Η Yahoo είχε μάλιστα συνδέσει την πρακτική που χρησιμοποιήθηκε με άγνωστο που έπραξε κατόπιν «κυβερνητικής εντολής» άγνωστου κράτους για υποκλοπή δεδομένων των μελών του Yahoo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις