Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Windows 10: Η Microsoft γίνεται ακόμη πιο πιεστική για το update


H Microsoft λάνσαρε τα Windows 10 τα οποία λάνσαρε με σύστημα κρατήσεων, δωρεάν για χρήστες με Windows 7 και Windows 8. Αυτό κατάφερε μέχρι αρχές του μήνα να της δώσει 110 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ωστόσο, η Microsoft σκοπεύει να γίνει ακόμη πιο επιθετική σχετικά με τα Windows 10.

Κάνοντας την αρχή με το νέο έτος, η Microsoft σχεδιάζει να επανακατηγοριοποιήσει τα Windows 10 ως «συνιστώμενο update» στο Windows Update System. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία για την αναβάθμιση σε Windows 10 θα ξεκινάει από μόνη της, σε χιλιάδες υπολογιστές. Ο Terry Myerson, ο επικεφαλής των Windows and Devices, εξηγεί ότι, «Θα παρουσιάζεται στον χρήστη η επιλογή να εγκαταστήσει τα Windows 10. Ο χρήστης θα επιστρέψει στο PC του και θα ερωτηθεί με ένα dialog box αν θέλει να επιλέξει να κάνει την αναβάθμιση σε Windows 10 ή όχι».

Η Microsoft μέχρι στιγμής σχεδιάζει να δείξει στον χρήστη μόνο μια φορά το μήνυμα. Επιπλέον, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του Windows Update το download θα ξεκινήσει αυτόματα, αλλά μπορείς να το σταματήσεις αν το επιλέξεις. Οι χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα πρέπει να απενεργοποιήσουν το αυτόματο update χειροκίνητα. Να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 είναι είναι free update για τους χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016, αλλά το τι θα γίνει μετά από αυτό, ο Myerson αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Η Microsoft σκοπεύει να κάνει επίσης αλλαγές για να δελεάσει αυτούς που έχουν πειρατικά αντίγραφα, ώστε να κάνουν upgrade. Θα δώσει μια one-click ευκαιρία για να αγοράσουν αυθεντική άδεια για τα Windows, από το Windows Store, αλλά δεν θα είναι δωρεάν, όσοι αρνηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτή την προσφορά ξανά.

Όλα αυτά θα είναι μέρος της προσπάθειας που κάνει η Microsoft, στο να υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο συσκευές που θα τρέχουν Windows 10, σε 2 με 3 χρόνια από την κυκλοφορία τους. Εφόσον η Microsoft δεν φανεί ενοχλητική με την αλλαγή της πολιτικής της, τότε ίσως φέρει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην ενσωμάτωση των Windows 10 και πετύχει τους στόχους της στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις